TEKEVÄT KÄDET RY

Innostus ja sisäinen palo kädentaitoihin!

Tekevät Kädet Ry

Tekevät kädet ry. on maaliskuussa 2019 perustettu voittoa tavoittelematon käsityöyhdistys, joka toivottaa tervetulleeksi kaikki käsitöistä kiinnostuneet harrastelijat, alan ammattilaiset ja pienyrittäjät. Tärkeintä on innostus ja sisäinen palo kädentaitoihin. 

Yhdistyksen tarkoituksena on nostaa käsityöläisten ja kädentaitojen arvostusta, edistää, kehittää ja tukea kansalaisten omaehtoista käsityöharrastusta sekä koota kädentaitajat yhteiseen toimintaan.

Toistaiseksi yhdistyksen toiminta on painottunut Lohjalle ja sen lähialueihin, mutta jäseniä on Helsingistä ja Turustakin asti. Toiminta-alue on laajennettavissa sitä mukaan, kun jäsenmäärä kasvaa eri paikkakunnilla.

Jäsenmaksu on 20€, nuorisojäseniltä (alle 18v.) 15€ ja kannatusjäseniltä alkaen 30€. Vapaamuotoiset jäsenhakemukset yhdistyksen sähköpostiin, kiitos. 

Otamme vastaan myös ideoita ja toiveita toimintamme kehittämiseksi: tekevatkadet.ry@gmail.com

Toimitilaetsintä on päättynyt. Yhdistys jakaa tilan kahden muun yrittäjän kanssa osoitteessa Virkkalantie 22,08700 Lohja.

Kanssamme yhteisissä tiloissa toimivat Ompelimo Eerika sekä Ompelukoneverkko.fi. Liike on auki maanantaista torstaihin klo 10-17 ja lauantaisin klo 10-13.

Yhdistys tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden tuoda myyntiin omia töitään. Tuotteita otamme myytäväksi koko ajan- tarkoituksena on saada mahdollisimman monipuolinen tarjonta, josta jokainen kävijä löytäisi joko itselleen tai tuliaisiksi /lahjaksi jotain. 

Putiikissa käy sekä käteinen, että kortti. 

Avajaiset ovat tulossa, joten ole nopea ja tuo tuotteesi mahdollisimman pian tarjolle!

Myynnistä kiinnostuneet saavat lisätietoja sähköpostitse :tekevatkadet.ry@gmail.com 

Tulevia tapahtumia:

Neulontaprojektimme on lopuillaan.

Kiitos kaikille osallistuneille!

Käsityömessuilla 2019 kerättiin vapaaehtoisena pääsymaksuna lankakeriä, joista tehtiin ikäihmisille ja muille tarvitseville mm. sukkia, lapasia, pipoja, kaulaliinoja jne. lämpimiä asusteita. Keräsimme tiedot minkälaisista asusteista oli tarve ja ilmoitimme niistä vapaaehtoisille neulojille, joille tarjosimme varastostamme langat. Kun tuotteet olivat valmiit, ne palautettiin meille ja toimitimme ne yhteyshenkilöille, jotka jakoivat ne eteenpäin. Vielä on muutamia kasseja toimitettavana, joitain sukkia neulottavana.

 

SUURIN TARVE TÄLLÄ HETKELLÄ ON MIESTEN VILLASUKILLA KOOSSA 44 JA NAISTEN SUKILLE KOOSSA 40. LASTEN SUKKIA EMME TARVITSE ENÄÄ-NIITÄ ON RUNSAASTI-KIITOS.

 

Tällä hetkellä neulelistamme on pitkä ja täytämme toiveita listauksen mukaisesti. 

Merkkaamaton= Kokoa ei merkattu erikseen tai kerrottu meneekö naiselle/miehelle

Listalla toivottu mm: 

lasten pipoja 6kpl, merkkaamattomia 3kpl. / TEHTY LASTEN PIPOJA 5KPL, NAISTEN 7KPL

lapasia pyydetty miehille 5kpl, naisille 8kpl, lapsille 5kpl ja merkkaamattomia 35kpl/ TEHTY MIESTEN 9kpl, NAISTEN 5kpl,LASTEN 23KPL, MERKKAAMATTOMAT 2KPL

Hartiahuiveja 9kpl / TEHTY hartiahuivit 2kpl .Lasten kaulurit 5KPL, naisten kaulurit 1KPL. Kaulaliinat 3kpl. 

villapaitoja miehille M-kokoa 4kpl, L-kokoa 1kpl / TEHTY LASTEN PIENTÄ KOKOA 4KPL

villasukkia:

miehet 

42-44 =75 paria / TEHTY 11PARIA

45-46=9 paria / TEHTY 17PARIA

naiset

38-40=81 paria /TEHTY 44PARIA

41-42=12 paria/ TEHTY 17PARIA

lapset

25=2paria/TEHTY 10PARIA

30-32=2paria/TEHTY 36PARIA

34-37=5paria / TEHTY 43PARIA

 

merkkaamattomia sukkia 30 paria / TEHTY 17PARIA (lasten pientä kokoa 8kpl)

Otattehan huomioon,että listan TEHTY-osio täydentyy jälkijättöisesti, eikä siten ole ajantasalla! Vapaaehtoiset neulojat pitävät valmiit työt kotonaan ja palauttavat kaikki kerralla, jolloin lista päivittyy roimasti kertaheitolla.

Sukkia, lapasia, pipoja ynnä muita on toimitettu mm. seurakunnan diakonien asiakaskunnalle, sekä Ikähelpin kautta mm. vanhusten palvelukoteihin ja sekä kotihoidon asiakkaille ympäri Lohjaa ja lähikuntia. 

Kiitämme lämpimästi kaikkia vapaaehtoisia neulojia:

Pirjo Brax

Teija Eskola

Kaija Huhtamäki 

Ulla Lehtelä

Leena Länne

Arja Manninen

Kaija Moisio

Terhi Möttönen

Eeva Nikkola

Elsa Nurmela

Hannele Taimio

Airi Säkkinen

Sirkku Vepsäläinen

Kirran tytöt

Lohjan Seudun eläkeläisten käsityökerho

SPR Etelä Lohjan osaston neulojat

sekä kaikki anonyymisti neulovat!

HUOM! KÄVITKÖ OSTOKSILLA MESSUILLA SUNNUNTAINA 27.10. JA JOTAIN PUUTTUU? OTA YHTEYS YHDISTYKSEN SÄHKÖPOSTIIN JA ASIA SELVIÄÄ :tekevatkadet.ry@gmail.com

Lohjan Käsityömessut 26.-27.10.2019 

Messut sujuivat loistavasti ja viikonlopun aikana vierailijoita oli lähes kolme tuhatta harmillisen kurjasta säästä huolimatta. Palaute oli erittäin positiivista ja varsinkin maksuton sisäänpääsy sai paljon kehuja. Myös edullisia paikkamaksuja kiiteltiin monilta tahoilta,sillä vastaavia tapahtumia ei liioin ole,joissa huomioidaan varsinkin pienimmät tekijät ja otetaan huomioon heidän mahdollisuutensa osallistua kukkaroystävällisin paikkahinnoin. Tämä edullisuus heijastuu myös tuotteiden hintoihin,jolloin menekki on parempi. Tuotteiden valikoiman monipuolisuuden lisäksi niiden hintalaatu-suhdetta kehuttiin myös yleisesti. Niin yleisö,kuin myyjätkin kyselivät jo ensi vuoden messusuunnitelmia ja toivoivat jatkoa ja miksikäs ei :D Tapahtumalle on selvästi kysyntää täällä suunnalla ja tulijoita on pitkäksi jonoksi asti. Kannattaa seurata sivuja, ilmoitamme tulevista tapahtumista, kun ilmoitettavaa tulee!

 

LOHJAN TORIN KOJUMYYNTI JÄLLEEN ENSI KEVÄÄNÄ

Torikojut vuokralle

Tekevät Kädet ry. vuokrasi kojuja Lohjan torilta yhteistyönä kaupungin kanssa. Kojuja sai vuokrata niin yksityishenkilöt, yhdistykset, kuin pienyrittäjätkin, lohjalaiset ja ulkopaikkakuntalaiset. 

Tältä erää kojujen vuokraaminen on loppunut ja jatkunee jälleen ensi keväänä. 

Yhdistys kiittää kaikkia kojuja vuokraneita sekä Lohjan kaupunkia yhteistyöstä. Otamme vastaan kehittämisideoita tulevaisuutta varten : tekevatkadet.ry@gmail.com 

Tapahtunutta

Katja ja Hymy-Sofia Närhi 

Mielenmaisemia 

Taidenäyttely Lohjan pääkirjaston yläkerrassa 2.-31.12.2019

 

https://www.instagram.com/katjanarhiart/?hl=fi

                                                Usean eri taiteilijan yhteisnäyttely 

Pirjo Brax Kirsti Eliasson Varpu Mitikka Markus Olin

Urda Ranta Arja Rantaniemi Lea Sornikivi Riitta Törmi

Maalauskeskustelua

Taidenäyttely Taidegalleria Juha Vikholm´n tiloissa 20.11.-21.12.2019

Ma-pe 12-17 ja la 10-13

 

Taidegalleria Juha Vikholm Kauppakatu 3, 08100 Lohja

Kuva blogmood_ Pixabay

Pikkujoulut ke 11.12.

Yhdistyksen pikkujouluja vietetään ke 11.12. klo 17-20 Järnefeltin-salissa Lohjan pääkirjastossa Karstuntie 3, 08100 Lohja. 

Vapaata keskustelua ja ideointia tulevista tapahtumista. Tule kertomaan mielipiteesi yhdistyksen toiminnasta ja miten toivoisit sitä kehitettävän. Millä tavoin haluaisit olla mukana toiminnassa, minkälaiset verkkosivut haluaisit nähdä, mitä odotat yhdistykseltä? Tarjolla glögiä ja pipareita. Jäsenet ja yhteistyökumppanit tervetuloa!

------------

Kiitos kaikille osallistuneille! Keskustelu oli vilkasta ja ideoitakin riitti. Mikäli et nyt päässyt mukaan ja haluat äänesi kuuluville,voit aina laittaa sähköpostia yhdistykselle ja kertoa toiveesi toiminnasta ja jakaa ideoitasi tapahtumista.

 

Yhteiskuljetus Tampereen Kädentaitomessuille 16.11.2019

Valitettavasti emme saaneet tällä kerralla tarpeeksi lähtijöitä kasaan,jotta matka olisi voitu järjestää. Katsomme uudestaan ensi vuonna. Toivottavasti silloin saamme mukaan koko linja-autollisen messumatkustajia, sillä silloin matkan hinta on alle 20e!

Viestintäkoulutus yhdistyksille 13.11.19

Tekevät Kädet ry. on mukana Ykkösakselin järjestämässä viestintäkoulutustilaisuudessa -->"Viestintä ja brändäys – miksi, miten, millä välineillä?" Maksuton koulutus on suunnattu maaseudun kehittäjille ja yhdistystoimijoille. Koulutukseen mahtuu 20 ensimmäistä. Kouluttajana on Anssi Ketonen, medianomi (AMK). Läpikäydään mm.  seuraavia kysymyksiä:

  • Mitä viestintäkanavia yhdistyksen kannattaa käyttää?
  • Mitä tehdä yhdistyksen verkkosivujen kanssa?
  • Miten markkinoin yhdistyksen tapahtumaa?
  • Miten yhdistyksen viestintään saadaan enemmän apukäsiä?
  • Mitä hyötyä hyvästä brändäyksestä ja aktiivisesta viestinnästä on yhdistykselle?

 

 

Asunnottomien yön lapaskeräys 15.10.2019 asti

Lohjan Kansalaistoiminnankeskus tiedottaa "Auta asunnotonta- lahjoita lapaset"-keräyksestä.  

Keräyksessä otetaan vastaan uusia miesten ja naisten käsineitä,villasukkia, kaulaliinoja ja pipoja 15.10 asti. Lahjoitukset otetaan vastaan Lohjalla Punakanelissa arkisin klo 9-14  ja ne jaetaan tarvitseville Asunnottomien yön tapahtumassa 17.10 Seurakuntakeskuksessa klo 18-20.

Asusteet voivat olla joko kaupasta tai itsetehtyjä.

Kulttuuria kaikille – Aluekumppanuuksien päivä yhdistystoimijoille ja kaupungin työntekijöille 10.10.2019

Tekevät Kädet ry. on mukana Lohjan pääkirjastossa järjestettävässä Aluekumppanuuksien päivässä 10.10. Yhdistystämme edustaa hallituksen jäsen Pirjo Brax.

Lisätietoja löytyy linkin takaa: https://www.uusimaalaiset.fi/tapahtuma/kulttuuria-kaikille-aluekumppanuuksien-paiva-yhdistystoimijoille-ja-kaupungin-tyontekijoille/

Omenakarnevaalit 21.9.2019

Yhdistys osallistui ensimmäistä kertaa Lohjan museolla järjestettäviin Omenakarnevaaleihin la. 21.9. Yhdistys otti kojulleen myytäväksi jäsentensä tuotteita, jolloin jäsenten ei itse tarvinnut olla paikalla myymässä. Tarjolla oli varsin laaja kattaus käsitöitä tekstiilitöistä, koruihin, kivitöihin ja kosmetiikkaan. Kuvia myytävistä tuotteista ohessa. Päivä oli syksyiseen tapaan tihkuinen ja harmaa,mutta väkeä oli kivasti liikenteessä. Saimme paljon positiivista palautetta ja kyselyitä lokakuussa tulevista messuista. Yhdistys kasvoi myös yhdellä jäsenellä ja meitä on nyt jo 75 ympäri etelä-Suomea!

Kiitos kaikille kojulle käyneille! Tervetuloa messuille lokakuussa Tennariin :)

Joka syksyiset Omenakarnevaalit järjestää Omenakarnevaalit ry. Lisätietoja löydät netistä.

Kalevi Seger
Kalevi Seger
Pirjo Brax
Pirjo Brax
Pirjo Brax, käsinvärjätyt langat
Pirjo Brax, käsinvärjätyt langat
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho, huopasydänheijastimet
Satu Ojanaho, huopasydänheijastimet
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Ecoil, luonnonmukaiset öljyt vartalolle,kasvoille jne.
Ecoil, luonnonmukaiset öljyt vartalolle,kasvoille jne.
Kojulla
Kojulla
Kojulla
Kojulla

Rantapäivä 29.6.19

Yhdistys järjesti Rantapäivän tapahtuman Lohjan kaupungin Aurlahden hiekkakentällä. Paikkamaksu oli 2e,jolla katettiin vain kentän vuokraamisesta aiheutuneet kulut. Kirpputori- ja käsityömyyjiä oli lähemmäs 150 ja kentällä reipas meininki! Kahvitarjonnasta vastasi Nahkurintalli ja he järjestivät myös keppihevoskilpailut. Paikalla piipahti myös EK Event esittelemässä hauskaa ulkoilmapakopeliä. Kentälle sai tulla yhdistykset ja seurat esittelemään toimintaansa ja rekrymään uusia jäseniä,myös "trubaduureilla" oli vapaa pääsy.

Käsityömateriaalikirpputori 28.4.19

Yhdistyksen ensimmäinen tapahtuma oli käsityömateriaalikirppis,joka pidettiin Anttilan koulun tiloissa huhtikuun 28.päivä. Paikkamaksu jäsenille 5e,muille 10e. Saimme hyödyntää koulun ruokasalin pöytiä, joista olikin suuri apu! Paikalla kävi hienosti asiakkaita ja uutta tapahtumaa on kyselty siitä lähtien.

Myyntiin sai tuoda kaikkea kädentaitoihin ja käsitöihin liittyvää: tarvikkeita, kirjoja, ohjeita, välineitä, materiaaleja jne. Tällä kirppiksellä ei myyty valmiita käsityötuotteita, koska niille on omat myyntitapahtumansa (=> Torikojut, Omenakarnevaalit, Käsityömessut jne.)

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit tarjoavat yhdistyksen jäsenille etuja ja alennuksia erikseen sovituista tuotteista ja palveluista jäsenkorttia vastaan. Tekevät Kädet ry. kiittää mukaan lähteneitä yrityksiä yhteistyöstä.

Vanilja Valencienne Oy tarjoaa jäsenille -20% alennuksen Ecoil-tuotteiden OVH-hinnoista.

Metri-pala kangaskauppa antaa 10% alennuksen jäsenille ostoksista.

Ompelimo Eerika antaa 10% alennuksen ompelupalveluista jäsenille.

Kehystyöt Juha Vikholm antaa 15% alennuksen tuotteistaan jäsenille.

Nettilanka antaa 15% alennuksen ostosten loppusummasta jäsenille. Alennuskoodi jäsentiedotteessa.