TEKEVÄT KÄDET RY

Innostus ja sisäinen palo kädentaitoihin!

Tekevät Kädet Ry

Tekevät kädet ry. on maaliskuussa 2019 perustettu voittoa tavoittelematon käsityöyhdistys, joka toivottaa tervetulleeksi kaikki käsitöistä kiinnostuneet harrastelijat, alan ammattilaiset ja pienyrittäjät. Tärkeintä on innostus ja sisäinen palo kädentaitoihin. 

Yhdistyksen tarkoituksena on nostaa käsityöläisten ja kädentaitojen arvostusta, edistää, kehittää ja tukea kansalaisten omaehtoista käsityöharrastusta sekä koota kädentaitajat yhteiseen toimintaan.

Toistaiseksi yhdistyksen toiminta on painottunut Lohjalle ja sen lähialueihin, mutta jäseniä on Helsingistä ja Turustakin asti. Toiminta-alue on laajennettavissa sitä mukaan, kun jäsenmäärä kasvaa eri paikkakunnilla.

Jäsenmaksu on 20€, nuorisojäseniltä (alle 18v.) 15€ ja kannatusjäseniltä alkaen 30€. Vapaamuotoiset jäsenhakemukset yhdistyksen sähköpostiin, kiitos. 

Otamme vastaan myös ideoita ja toiveita toimintamme kehittämiseksi: tekevatkadet.ry@gmail.com

Yhdistyksen oma puhelinnumero on 040 8121 803. 

Puhelinaika arkisin klo 15-18. 

Meidät löydät myös Facebookista ja Instagramista!


 

Kurkkaa äänestys tulevista tapahtumista ja auta yhdistystä,kiitos!

 

Johtuen hallituksen asettamasta sulkutilasta yhdistyksen kauppa Torikadulla pidetään auki maaliskuussa 2021 vain sopimuksen mukaan. 

Haluamme palvella jokaista asiakastamme henkilökohtaisesti ja turvallisesti,joten mikäli mielit ostoksille tai vain katselemaan valikoimaa olethan yhteydessä meihin nroon: 040 8121 803 tai 050 5721 562. Sovitaan teille oma aika kaupalle :)

 

Virkkalan kauppa on lopettanut ja yhdistys on muuttanut uusiin toimitiloihin Lohjan keskustaan osoitteeseen Torikatu 3. sisäpihalle.

Tarkistathan tästä aukioloajat, kiitos!

TI ja TO klo 11-18 

KE ja PE klo 11-16

LA klo 10-14

SUNNUNTAI ja MAANANTAI SULJETTU

 

Putiikissa käy käteinen ja kortti. 

Yhdistys tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden tuoda myyntiin omia töitään. Tuotteita otamme myytäväksi koko ajan- tarkoituksena on saada mahdollisimman monipuolinen tarjonta, josta jokainen kävijä löytäisi joko itselleen tai tuliaisiksi /lahjaksi jotain. 

Myynnistä kiinnostuneet saavat lisätietoja sähköpostitse :tekevatkadet.ry@gmail.com 

Putiikin hyllyistä löydät joka kukkarolle sopivan lahjan tai tuliaisen- tai miksipä et piristäisi itseäsi ihanalla merisuola-/kauratyynyllä tai helpota keittiössä töitäsi näppärillä puupihdeillä tai ruotopinseteillä?

Tule kurkkaamaan valikoima ja yllätyt!

Myynnissä mm. hopeisia korvakoruja, käsintehtyjä mattoja sekä nuken vaatteita

Stay Strong!

 

Tulevia tapahtumia:

Äänestämällä autat!

Säästöpankki jakaa avutuksia äänestyksen perusteella eri yhdistyksille ja seuroille. Autathan Tekevät Kädet ry:tä ja käy äänestämässä meitä tästä linkistä:

 https://www.saastopankki.fi/fi-fi/saastopankkiryhma/vastuullisuus/hyvia-tekoja/aanestys

Valitse paikkakuntavalikosta Lohja ja löydät äänestysvaihtoehdot. 

Lähdimme mukaan äänestykseen,sillä vaikea korona-aika on vienyt meiltä kaikki varainhankintamahdollisuudet eli emme voi järjestää normaaliin tapaan tapahtumia,kursseja saati käsityöiltoja, joten tulot ovat jäsenmaksujen varassa. 

Olemme juuri saaneet toimitilat kuntoon ja ja kova työ menisi täysin hukkaan,jos virus-vihulainen pääsisi voitolle ja yhdistys joutuisi pakkaamaan kamat ja laittamaan lapun luukulle.

Auta siis meitä voittamaan K.A.K.K.A eli Korona-Ajan-Kukkaron-Keveys-Aika ja saamme ehkä Säästöpankilta pienen helpotuksen äänestyksen johdosta.

Suuret kiitokset !!

Sukkaa pukkaa hoitajille!

Saimme vinkkiä sukkatarpeesta hoitajille, kiitos Lohjan ruoka-apuryhmän vetäjälle Jonna Kataiselle. 

Asiaa vetää Hoivarc Oy ja sukkia vastaanottaa tällä hetkellä Kirkkonummella Pieni Juhlapuoti Vanilja, Espoossa kauppakeskus Ainoassa vaatekauppa Fiilinki ja Helsingissä Lasipalatsissa lastenvaateliike Fiilinki.  Itse ei tarvitse lähteä viemään valmista sukkaparia ko. paikkoihin, vaan  ne voi tuoda Tekevien kauppaan osoitteeseen Torikatu 3, 08100 Lohja ja me toimitamme suuremman erän kerralla Kirkkonummelle :)

Tarve villasukille on koossa 36-44, eniten käyttäjiä on koossa 37-40. Laita sukkiin kokomerkintä lapulla tai tarralla.

Sukat jaetaan teho-osaston hoitajille sekä laitos-ja välinehuoltajille. Meilahti tarvitsee 150 sukkaparia. Mikäli sukkia tulee enemmän ne jaetaan muiden sairaaloiden teho-osastoille.

Yhdistyksellä on vielä jonkin verran lankoja edellisistä messuista jäljellä, mutta voit käyttää myös omia lankojasi. Jos tarvitset lankoja meiltä, ota yhteys ensin sähköpostilla tekevatkadet.ry@gmail.com ja sovitaan aika, milloin voit hakea kassin kaupalta.

Tiptap, tiptap, tipetipetiptap! Kuinka voi olla, että joulu tulee joka vuosi aina vaan aiemmin?!

Tekevien porukka hipsii Lohjantähteen joulukuun alussa ja pidämme siellä pienet joulumarkkinat. Olemme ns. Vero Modan päädyssä keskiviikosta lauantaihin 2.-5.12. arkisin klo 10-18 ja lauantaina klo 10-16. Meillä on käsidesiä, turvaväliä, suojavarusteita ja lämmintä joulumieltä yllinkyllin! Ja tietysti kaikenlaista ihanaa käsintehtyä myytävää :D 

Huom! Paikalla käy vain käteismaksu!

Vuosikokouksessa 26.9.2020 valittiin uusi hallitus.

Puheenjohtajana jatkaa Mia Taimio ja varapuheenjohtajana Tuula Mustalahti. Muita hallituksen jäseniä ovat Pirjo Brax, Ulla Kauranen, Marjo Pohjanniemi ja Hannele Taimio. Varajäseniksi valittiin Tuula Järvinen ja Linda Silvonen.

Kiitos kaikille läsnäolleille!

 

 

 

 

Yhdistyksen putiikissa on tällä hetkellä runsas valikoima erilaisia käsintehtyjä tuotteita korteista tuttinauhoihin, villasukista retkialustoihin ja puisiin voiveitsiin asti. Tule pistäytymään ja tekemään loistavia hankintoja itsellesi tai lahjaksi. 

KLIKKAA KUVAT SUUREMMIKSI

 

HUOM! KÄVITKÖ OSTOKSILLA MESSUILLA SUNNUNTAINA 27.10.19 JA JOTAIN PUUTTUU? OTA YHTEYS YHDISTYKSEN SÄHKÖPOSTIIN JA ASIA SELVIÄÄ :tekevatkadet.ry@gmail.com

Lohjan Käsityömessut 26.-27.10.2019 

Messut sujuivat loistavasti ja viikonlopun aikana vierailijoita oli lähes kolme tuhatta harmillisen kurjasta säästä huolimatta. Palaute oli erittäin positiivista ja varsinkin maksuton sisäänpääsy sai paljon kehuja. Myös edullisia paikkamaksuja kiiteltiin monilta tahoilta,sillä vastaavia tapahtumia ei liioin ole,joissa huomioidaan varsinkin pienimmät tekijät ja otetaan huomioon heidän mahdollisuutensa osallistua kukkaroystävällisin paikkahinnoin. Tämä edullisuus heijastuu myös tuotteiden hintoihin,jolloin menekki on parempi. Tuotteiden valikoiman monipuolisuuden lisäksi niiden hintalaatu-suhdetta kehuttiin myös yleisesti. Niin yleisö,kuin myyjätkin kyselivät jo ensi vuoden messusuunnitelmia ja toivoivat jatkoa ja miksikäs ei :D Tapahtumalle on selvästi kysyntää täällä suunnalla ja tulijoita on pitkäksi jonoksi asti. Kannattaa seurata sivuja, ilmoitamme tulevista tapahtumista, kun ilmoitettavaa tulee!

 

Tapahtunutta

Rantapäivässä karistetaan koronan karanteenin pölyt pois! 

Useat pyynnöt uudesta Rantapäivän tapahtumasta on kuultu, joten Aurlahden hiekkakenttä on varattu tämän kesän Rantapäivälle sunnuntaina 19.7.2020 klo 9-14. Toinen kentistä on jälleen pysäköintiä varten. 

Paikat varataan etukäteen sähköpostilla tekevatkadet.ry@gmail.com tai numerosta 040 8121 803 (soitto/tekstiviesti. Parhaiten saa kiinni klo 12 jälkeen tai iltaisin!) Paikkamaksu on 5e ,joka maksetaan paikan päällä käteisellä. 

Paikkoja alamme jakamaan aamulla n. 7.30. Jokaisella myyjällä on tilaa 2m,johon mahtuu hyvin mm. pöytä +vaaterekki. Autot viedään pois myyntialueelta hyvissä ajoin heti kuorman purettua. 

Myyjät vastaavat itse oman paikkansa siisteydestä tapahtuman jälkeen eli myymättä jääneet tavarat ja roskat viedään pois paikalta. 

Myyntipaikkoja on 150:lle ensimmäiselle varanneelle. Jos et pääse tulemaan paikan varattuasi,peruutathan paikkasi ajoissa,jotta se voidaan luovuttaa eteenpäin. Kiitos! 

HUOM! Myyntipaikkoja voivat varata myös kädentaitajat, seurat, yhdistykset, trubaduurit, pienyrittäjät sekä muut,jotka haluavat tulla tapahtumaan esittelemään omaa toimintaansa/ taitojaan tai rekrytoimaan uusia jäseniä tai muulla tavoin tehdä itseään tunnetuksi. Pidetään hauskaa turvallisuus muistaen. 

https://tapahtumat.visitlohja.fi/fi-FI/page/5f084a5a43a1e719a569274f

Facebook: https://www.facebook.com/events/293925991970101/

 

 

 

Yhdistyksen toimitilojen avajaiset keskiviikkona 4.3.2020 klo 10-17

Toimitilaetsintä on päättynyt. Yhdistys jakaa tilan kahden muun yrittäjän kanssa osoitteessa Virkkalantie 22,08700 Lohja.

Avajaisten aikaan olimme paikalla koko päivän klo 10-17. Tarjolla oli pientä purtavaa ja juomaa, lapsille ongintaa ja kasvomaalausta. Kaikkien kävijöiden kesken arvoimme muutamia palkintoja ja pidimme paikan päällä myös kilpailun kaupamme nimestä,joka tosin jäi vielä toistaiseksi arvoitukseksi :)

Palkintoina mahtavat kissasukat, mainio kangaspussukka, näppärä saksisetti, fantastinen suurennuslasikoru, erinomainen huovutettu pääsiäiskorisetti, söpökäs villasukka+korvakorusetti ja upea lasisetti,jossa on koru ja alunen.

Voittajille ilmoitettiin osin viestillä ja /tai henkilökohtaisesti voitosta ja siitä,että palkinto oli haettavissa kaupalta.

Arvottavat palkinnot

 

Neulontaprojektimme on loppunut

Kiitos kaikille osallistuneille!

Käsityömessuilla 2019 kerättiin vapaaehtoisena pääsymaksuna lankakeriä, joista tehtiin ikäihmisille ja muille tarvitseville mm. sukkia, lapasia, pipoja, kaulaliinoja jne. lämpimiä asusteita. Keräsimme tiedot minkälaisista asusteista oli tarve ja ilmoitimme niistä vapaaehtoisille neulojille, joille tarjosimme varastostamme langat. Kun tuotteet olivat valmiit, ne palautettiin meille ja toimitimme ne yhteyshenkilöille, jotka jakoivat ne eteenpäin. Vielä on muutamia kasseja toimitettavana.

 

Neuletöitä tuli kassikaupalla ja olemme hurjan kiitollisia jokaiselle vapaaehtoiselle tekijälle. Monet saivat lämmintä ylle kiitos teidän kilistelevien puikkojen! Kiitos kuuluu toki myös kaikille lankoja lahjoittaneille messukävijöille- ilman lankoja ei olisi ollut koko projektia.

Villasukkia tuli yhteensä lähemmäs toista sataa niin miesten,naisten,kuin lasten kokoja. Lapasia, pipoja ja muutamia hartiahuivejakin on toimitettu eteenpäin niitä tarvitseville. Aika näyttää,mitä seuraavilla messuilla on "sisäänpääsymaksuna" ja mitä hyvää niistä saadaan aikaan :)

 

Sukkia, lapasia, pipoja ynnä muita on toimitettu mm. seurakunnan diakonien asiakaskunnalle, sekä Ikähelpin kautta mm. vanhusten palvelukoteihin ja sekä kotihoidon asiakkaille ympäri Lohjaa ja lähikuntia. 

Kiitämme lämpimästi kaikkia vapaaehtoisia neulojia:

Pirjo Brax, Teija Eskola, Kaija Huhtamäki, Ulla Lehtelä, Leena Länne, Arja Manninen,

Kaija Moisio, Terhi Möttönen, Eeva Nikkola, Elsa Nurmela, Hannele Taimio

Airi Säkkinen, Sirkku Vepsäläinen, Kirran tytöt

Lohjan Seudun eläkeläisten käsityökerho, SPR Etelä Lohjan osaston neulojat

sekä kaikki anonyymisti neulovat!

Katja ja Hymy-Sofia Närhi 

Mielenmaisemia 

Taidenäyttely Lohjan pääkirjaston yläkerrassa 2.-31.12.2019

 

https://www.instagram.com/katjanarhiart/?hl=fi

                                                Usean eri taiteilijan yhteisnäyttely 

Pirjo Brax Kirsti Eliasson Varpu Mitikka Markus Olin

Urda Ranta Arja Rantaniemi Lea Sornikivi Riitta Törmi

Maalauskeskustelua

Taidenäyttely Taidegalleria Juha Vikholm´n tiloissa 20.11.-21.12.2019

Ma-pe 12-17 ja la 10-13

 

Taidegalleria Juha Vikholm Kauppakatu 3, 08100 Lohja

Kuva blogmood_ Pixabay

Pikkujoulut ke 11.12.2019

Yhdistyksen pikkujouluja vietetään ke 11.12. klo 17-20 Järnefeltin-salissa Lohjan pääkirjastossa Karstuntie 3, 08100 Lohja. 

Vapaata keskustelua ja ideointia tulevista tapahtumista. Tule kertomaan mielipiteesi yhdistyksen toiminnasta ja miten toivoisit sitä kehitettävän. Millä tavoin haluaisit olla mukana toiminnassa, minkälaiset verkkosivut haluaisit nähdä, mitä odotat yhdistykseltä? Tarjolla glögiä ja pipareita. Jäsenet ja yhteistyökumppanit tervetuloa!

------------

Kiitos kaikille osallistuneille! Keskustelu oli vilkasta ja ideoitakin riitti. Mikäli et nyt päässyt mukaan ja haluat äänesi kuuluville,voit aina laittaa sähköpostia yhdistykselle ja kertoa toiveesi toiminnasta ja jakaa ideoitasi tapahtumista.

 

Yhteiskuljetus Tampereen Kädentaitomessuille 16.11.2019

Valitettavasti emme saaneet tällä kerralla tarpeeksi lähtijöitä kasaan,jotta matka olisi voitu järjestää. Katsomme uudestaan ensi vuonna. Toivottavasti silloin saamme mukaan koko linja-autollisen messumatkustajia, sillä silloin matkan hinta on alle 20e!

Viestintäkoulutus yhdistyksille 13.11.19

Tekevät Kädet ry. on mukana Ykkösakselin järjestämässä viestintäkoulutustilaisuudessa -->"Viestintä ja brändäys – miksi, miten, millä välineillä?" Maksuton koulutus on suunnattu maaseudun kehittäjille ja yhdistystoimijoille. Koulutukseen mahtuu 20 ensimmäistä. Kouluttajana on Anssi Ketonen, medianomi (AMK). Läpikäydään mm.  seuraavia kysymyksiä:

  • Mitä viestintäkanavia yhdistyksen kannattaa käyttää?
  • Mitä tehdä yhdistyksen verkkosivujen kanssa?
  • Miten markkinoin yhdistyksen tapahtumaa?
  • Miten yhdistyksen viestintään saadaan enemmän apukäsiä?
  • Mitä hyötyä hyvästä brändäyksestä ja aktiivisesta viestinnästä on yhdistykselle?

 

 

Asunnottomien yön lapaskeräys 15.10.2019 asti

Lohjan Kansalaistoiminnankeskus tiedottaa "Auta asunnotonta- lahjoita lapaset"-keräyksestä.  

Keräyksessä otetaan vastaan uusia miesten ja naisten käsineitä,villasukkia, kaulaliinoja ja pipoja 15.10 asti. Lahjoitukset otetaan vastaan Lohjalla Punakanelissa arkisin klo 9-14  ja ne jaetaan tarvitseville Asunnottomien yön tapahtumassa 17.10 Seurakuntakeskuksessa klo 18-20.

Asusteet voivat olla joko kaupasta tai itsetehtyjä.

Kulttuuria kaikille – Aluekumppanuuksien päivä yhdistystoimijoille ja kaupungin työntekijöille 10.10.2019

Tekevät Kädet ry. on mukana Lohjan pääkirjastossa järjestettävässä Aluekumppanuuksien päivässä 10.10. Yhdistystämme edustaa hallituksen jäsen Pirjo Brax.

Lisätietoja löytyy linkin takaa: https://www.uusimaalaiset.fi/tapahtuma/kulttuuria-kaikille-aluekumppanuuksien-paiva-yhdistystoimijoille-ja-kaupungin-tyontekijoille/

Omenakarnevaalit 21.9.2019

Yhdistys osallistui ensimmäistä kertaa Lohjan museolla järjestettäviin Omenakarnevaaleihin la. 21.9. Yhdistys otti kojulleen myytäväksi jäsentensä tuotteita, jolloin jäsenten ei itse tarvinnut olla paikalla myymässä. Tarjolla oli varsin laaja kattaus käsitöitä tekstiilitöistä, koruihin, kivitöihin ja kosmetiikkaan. Kuvia myytävistä tuotteista ohessa. Päivä oli syksyiseen tapaan tihkuinen ja harmaa,mutta väkeä oli kivasti liikenteessä. Saimme paljon positiivista palautetta ja kyselyitä lokakuussa tulevista messuista. Yhdistys kasvoi myös yhdellä jäsenellä ja meitä on nyt jo 75 ympäri etelä-Suomea!

Kiitos kaikille kojulle käyneille! Tervetuloa messuille lokakuussa Tennariin :)

Joka syksyiset Omenakarnevaalit järjestää Omenakarnevaalit ry. Lisätietoja löydät netistä.

Torikojut vuokralle

Tekevät Kädet ry. vuokrasi kojuja kevät-kesä 2019 Lohjan torilta yhteistyönä kaupungin kanssa. Kojuja sai vuokrata niin yksityishenkilöt, yhdistykset, kuin pienyrittäjätkin, lohjalaiset ja ulkopaikkakuntalaiset. 

Tältä erää kojujen vuokraaminen on loppunut ja toivottavasti jatkunee jälleen ensi keväänä 2020. 

Yhdistys kiittää kaikkia kojuja vuokraneita sekä Lohjan kaupunkia yhteistyöstä. Otamme vastaan kehittämisideoita tulevaisuutta varten : tekevatkadet.ry@gmail.com

Rantapäivä 29.6.19

Yhdistys järjesti Rantapäivän tapahtuman Lohjan kaupungin Aurlahden hiekkakentällä. Paikkamaksu oli 2e,jolla katettiin vain kentän vuokraamisesta aiheutuneet kulut. Kirpputori- ja käsityömyyjiä oli lähemmäs 150 ja kentällä reipas meininki! Kahvitarjonnasta vastasi Nahkurintalli ja he järjestivät myös keppihevoskilpailut. Paikalla piipahti myös EK Event esittelemässä hauskaa ulkoilmapakopeliä. Kentälle sai tulla yhdistykset ja seurat esittelemään toimintaansa ja rekrymään uusia jäseniä,myös "trubaduureilla" oli vapaa pääsy.

Käsityömateriaalikirpputori 28.4.19

Yhdistyksen ensimmäinen tapahtuma oli käsityömateriaalikirppis,joka pidettiin Anttilan koulun tiloissa huhtikuun 28.päivä. Paikkamaksu jäsenille 5e,muille 10e. Saimme hyödyntää koulun ruokasalin pöytiä, joista olikin suuri apu! Paikalla kävi hienosti asiakkaita ja uutta tapahtumaa on kyselty siitä lähtien.

Myyntiin sai tuoda kaikkea kädentaitoihin ja käsitöihin liittyvää: tarvikkeita, kirjoja, ohjeita, välineitä, materiaaleja jne. Tällä kirppiksellä ei myyty valmiita käsityötuotteita, koska niille on omat myyntitapahtumansa (=> Torikojut, Omenakarnevaalit, Käsityömessut jne.)

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit tarjoavat yhdistyksen jäsenille etuja ja alennuksia erikseen sovituista tuotteista ja palveluista jäsenkorttia vastaan. Tekevät Kädet ry. kiittää mukaan lähteneitä yrityksiä yhteistyöstä.

Vanilja Valencienne Oy tarjoaa jäsenille -20% alennuksen Ecoil-tuotteiden OVH-hinnoista.

Metri-pala kangaskauppa antaa 10% alennuksen jäsenille ostoksista.

Ompelimo Eerika antaa 10% alennuksen ompelupalveluista jäsenille.

Kehystyöt Juha Vikholm antaa 15% alennuksen tuotteistaan jäsenille.

Nettilanka antaa 15% alennuksen ostosten loppusummasta jäsenille. Alennuskoodi jäsentiedotteessa.