TEKEVÄT KÄDET RY

Innostus ja sisäinen palo kädentaitoihin!

Tekevät Kädet Ry

Tekevät kädet ry. on maaliskuussa 2019 perustettu voittoa tavoittelematon käsityöyhdistys, joka toivottaa tervetulleeksi kaikki käsitöistä kiinnostuneet harrastelijat, alan ammattilaiset ja pienyrittäjät. Tärkeintä on innostus ja sisäinen palo kädentaitoihin. 

Yhdistyksen tarkoituksena on nostaa käsityöläisten ja kädentaitojen arvostusta, edistää, kehittää ja tukea kansalaisten omaehtoista käsityöharrastusta sekä koota kädentaitajat yhteiseen toimintaan.

Toistaiseksi yhdistyksen toiminta on painottunut Lohjalle ja sen lähialueihin, mutta jäseniä on Helsingistä ja Turustakin asti. Toiminta-alue on laajennettavissa sitä mukaan, kun jäsenmäärä kasvaa eri paikkakunnilla.

Jäsenmaksu on 20€, nuorisojäseniltä (alle 18v.) 15€ ja kannatusjäseniltä alkaen 30€. Vapaamuotoiset jäsenhakemukset yhdistyksen sähköpostiin, kiitos. 

Otamme vastaan myös ideoita ja toiveita toimintamme kehittämiseksi: tekevatkadet.ry@gmail.com

Tulevia tapahtumia:

Lohjan Käsityömessut 26.-27.10.2019 

Messuille on oma osio verkkosivuillamme ja sinne pääset mm. täältä tai sivun yläreunasta. Myyjiä messuilla on reilu sata ja käsityöntaitajia eri aloilta harrastelijoista ammattilaisiin asti. Myynnissä on pääsääntöisesti valmiita tuotteita, mutta myös materiaaleja. Messusivulta löydät myyjälistan, jonka avulla pääset tutustumaan etukäteen heidän tarjontaansa. Sivulla on myös vinkattu, mistä löytyy parkkipaikkoja, vapaaehtoisesta pääsymaksusta, yöpymisestä Lohjalla ja muista "hyvä tietää"-asioista.

Lohjan Kopio-liikkeestä saa messuflyereita jaettavaksi tai omaan liikkeeseensä voi hakea pinkan. Flyereita tehdään lisää, jos ne loppuvat kesken.

Yhteiskuljetus Tampereen Kädentaitomessuille 16.11.2019

Kartoitamme parhaillaan mielenkiintoa yhteiskuljetukseen osallistumiseen Tampereen Kädentaitomessuille la 16.11. Jos saamme tarpeeksi monta lähtijää kasaan voimme järjestää kimppakyydityksen Tampereelle ja takaisin linja-autolla. Samalla saamme myös hankituksi edullisemmat messuryhmäliput tuoksi päiväksi. Kaikkia kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä yhdistykseen sähköpostilla: tekevatkadet.ry@gmail.com

Kulttuuria kaikille – Aluekumppanuuksien päivä yhdistystoimijoille ja kaupungin työntekijöille 10.10.2019

Tekevät Kädet ry. on mukana Lohjan pääkirjastossa järjestettävässä Aluekumppanuuksien päivässä 10.10. Yhdistystämme edustaa hallituksen jäsen Pirjo Brax.

Lisätietoja löytyy linkin takaa: https://www.uusimaalaiset.fi/tapahtuma/kulttuuria-kaikille-aluekumppanuuksien-paiva-yhdistystoimijoille-ja-kaupungin-tyontekijoille/

Asunnottomien yön lapaskeräys 15.10.2019 asti

Lohjan Kansalaistoiminnankeskus tiedottaa "Auta asunnotonta- lahjoita lapaset"-keräyksestä.  

Keräyksessä otetaan vastaan uusia miesten ja naisten käsineitä,villasukkia, kaulaliinoja ja pipoja 15.10 asti. Lahjoitukset otetaan vastaan Lohjalla Punakanelissa arkisin klo 9-14  ja ne jaetaan tarvitseville Asunnottomien yön tapahtumassa 17.10 Seurakuntakeskuksessa klo 18-20.

Asusteet voivat olla joko kaupasta tai itsetehtyjä.

LOHJAN TORIN KOJUMYYNTI JÄLLEEN ENSI KEVÄÄNÄ

Torikojut vuokralle

Tekevät Kädet ry. vuokrasi kojuja Lohjan torilta yhteistyönä kaupungin kanssa. Kojuja sai vuokrata niin yksityishenkilöt, yhdistykset, kuin pienyrittäjätkin, lohjalaiset ja ulkopaikkakuntalaiset. 

Tältä erää kojujen vuokraaminen on loppunut ja jatkunee jälleen ensi keväänä. 

Yhdistys kiittää kaikkia kojuja vuokraneita sekä Lohjan kaupunkia yhteistyöstä. Otamme vastaan kehittämisideoita tulevaisuutta varten : tekevatkadet.ry@gmail.com 

Tapahtunutta

Omenakarnevaalit 21.9.2019

Yhdistys osallistui ensimmäistä kertaa Lohjan museolla järjestettäviin Omenakarnevaaleihin la. 21.9. Yhdistys otti kojulleen myytäväksi jäsentensä tuotteita, jolloin jäsenten ei itse tarvinnut olla paikalla myymässä. Tarjolla oli varsin laaja kattaus käsitöitä tekstiilitöistä, koruihin, kivitöihin ja kosmetiikkaan. Kuvia myytävistä tuotteista ohessa. Päivä oli syksyiseen tapaan tihkuinen ja harmaa,mutta väkeä oli kivasti liikenteessä. Saimme paljon positiivista palautetta ja kyselyitä lokakuussa tulevista messuista. Yhdistys kasvoi myös yhdellä jäsenellä ja meitä on nyt jo 75 ympäri etelä-Suomea!

Kiitos kaikille kojulle käyneille! Tervetuloa messuille lokakuussa Tennariin :)

Joka syksyiset Omenakarnevaalit järjestää Omenakarnevaalit ry. Lisätietoja löydät netistä.

Kalevi Seger
Kalevi Seger
Pirjo Brax
Pirjo Brax
Pirjo Brax, käsinvärjätyt langat
Pirjo Brax, käsinvärjätyt langat
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho, huopasydänheijastimet
Satu Ojanaho, huopasydänheijastimet
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Ecoil, luonnonmukaiset öljyt vartalolle,kasvoille jne.
Ecoil, luonnonmukaiset öljyt vartalolle,kasvoille jne.
Kojulla
Kojulla
Kojulla
Kojulla

Rantapäivä 29.6.19

Yhdistys järjesti Rantapäivän tapahtuman Lohjan kaupungin Aurlahden hiekkakentällä. Paikkamaksu oli 2e,jolla katettiin vain kentän vuokraamisesta aiheutuneet kulut. Kirpputori- ja käsityömyyjiä oli lähemmäs 150 ja kentällä reipas meininki! Kahvitarjonnasta vastasi Nahkurintalli ja he järjestivät myös keppihevoskilpailut. Paikalla piipahti myös EK Event esittelemässä hauskaa ulkoilmapakopeliä. Kentälle sai tulla yhdistykset ja seurat esittelemään toimintaansa ja rekrymään uusia jäseniä,myös "trubaduureilla" oli vapaa pääsy.

Käsityömateriaalikirpputori 28.4.19

Yhdistyksen ensimmäinen tapahtuma oli käsityömateriaalikirppis,joka pidettiin Anttilan koulun tiloissa huhtikuun 28.päivä. Paikkamaksu jäsenille 5e,muille 10e. Saimme hyödyntää koulun ruokasalin pöytiä, joista olikin suuri apu! Paikalla kävi hienosti asiakkaita ja uutta tapahtumaa on kyselty siitä lähtien.

Myyntiin sai tuoda kaikkea kädentaitoihin ja käsitöihin liittyvää: tarvikkeita, kirjoja, ohjeita, välineitä, materiaaleja jne. Tällä kirppiksellä ei myyty valmiita käsityötuotteita, koska niille on omat myyntitapahtumansa (=> Torikojut, Omenakarnevaalit, Käsityömessut jne.)

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit tarjoavat yhdistyksen jäsenille etuja ja alennuksia erikseen sovituista tuotteista ja palveluista jäsenkorttia vastaan. Tekevät Kädet ry. kiittää mukaan lähteneitä yrityksiä yhteistyöstä.

Vanilja Valencienne Oy tarjoaa jäsenille -20% alennuksen Ecoil-tuotteiden OVH-hinnoista.

Metri-pala kangaskauppa antaa 10% alennuksen jäsenille ostoksista.

Ompelimo Eerika antaa 10% alennuksen ompelupalveluista jäsenille.

Kehystyöt Juha Vikholm antaa 15% alennuksen tuotteistaan jäsenille.

Nettilanka antaa 15% alennuksen ostosten loppusummasta jäsenille. Alennuskoodi jäsentiedotteessa.